سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
محبّت انسان به برادرانش، برایش نزد خداوند، فضیلتی به شمار می رود. [امام صادق علیه السلام]
 
امروز: چهارشنبه 103 آذر 28

یادداشت الهام درباره محروم کردن 4 میلیون جوان از حق رأی؛

نه به 15 ساله‌ها؛ چرا؟

: به نوشته الهام، مجلس شورای اسلامی با رأی منفی خود به 2 فوریت لایحه دولت برای کاهش سن رأی دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری دهم، حدود 4 میلیون جوان ایرانی 15 تا 18 ساله را از حق رأی محروم کرد.

غلامحسین الهام سخنگوی دولت در وبلاگ شخصی خود در مطلبی با عنوان "نه به 15 ساله‌ها؛ چرا؟ " نوشت: در سال 1380 در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، در کرمان بودم و سیمای کرمان مصاحبه زنده‌ای داشت و در مورد شرایط رأی دادن پرسید. توضیح دادم، از جمله گفتم که با شناسنامه عکس‌دار می‌توان رأی داد. آن روز سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری بودم. این مصاحبه هیچ نکته سیاسی نداشت. کاملاً عادی و در جهت توضیح قانون در نحوه اخذ رأی و در پاسخ به پرسش خبرنگار بود.


وقتی واکنش‌های این مصاحبه را از سوی رسانه‌های « دوم خردادی» دیدم، خیلی تعجب کردم. موضوعی را بر اساس تخیل خود، از این مصاحبه دامن زدند که اصلاً به مخیله من خطور هم نکرده بود. یک اعلام ساده حکم قانون را «پروژه حذف رأی اولی‌ها از انتخابات ریاست جمهوری» تحلیل کرده و به شدت تبلیغ کردند که شورای نگهبان درصدد حذف رأی اولی‌هاست. رأی ما رای اولی‌ها متعلق به آقای خاتمی است و اینها درصدد حذف آنها هستند. اینکه موضوع چه ارتباطی با رأی اولی‌ها داشت و رأی پنهان از کجا معلوم شده بود که متعلق به کیست، به نام چه کسی به صندوق ریخته خواهد شد؟ مگر عکس‌دار کردن شناسنامه بدون عکس چه مشکل یا هزینه‌ای داشت؟ مگر این یک عرف جاری و رایج در همه جا نبود که از سنین 15 به بالا شناسنامه عکس‌دار از افراد مطالبه می‌شد؟ اینها پرسشهایی بود که فهم ارتباط بین این پاسخ قانونی و این تحلیل سیاسی را مشکل می‌کرد؟ تبلیغات رسانه‌های وابسته به این طیف فکری با تمام امکان کوشیدند تا ذهن جوانان را علیه شورای نگهبان و جریانی که آنها به محافظه کاران، ملقب کرده بودند، تحریک و تهییج کنند. نهایتاً طرح 3 فوریتی در مجلس تصویب کردند که برای رأی دادن نیازی به ارائه شناسنامه عکس‌دار نیست! این خاطره را وقتی با تبلیغات همان رسانه‌ها در سال 1388 (8 سال بعد) علیه لایحه دولت بر حفظ حق رأی 15 ساله‌ها دیدم، بیشتر تعجبم را برانگیخت! دیروز حتی رأی با شناسنامه را حذف جوانان (رأی اولی) می‌دانستند و آن قدر تهاجم بی‌منطق کردند، امروز همه آنها رأی دادن 15 ساله را استهزاء و تمسخر می‌کنند و آنان را فاقد صلاحیت و قدرت تشخیص سیاسی می‌دانند؟ مالکم کیف تحکمون؟


اما واقعیت امر به دور از جنجال‌ها و کشمکش‌های حزبی و دعواهای انتخاباتی اعتبار دادن و ارزش گذاشتن به جوانان این سرزمین است. این اعتبار و جایگاه با پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمد. در اولین انتخابات یعنی همه ‌پرسی جمهوری اسلامی تابوی 18 سالگی شکست و 15 سال تمام ملاک قرار گرفت. این رویه تا سال 1386 که مجلس هفتم، آن را به 18 سال بازگرداند -که این رجعتی، نامطلوب بود-، ادامه داشت.


انقلاب توانمندی، اعتماد به نفس، مسئولیت‌پذیری را در نسل جوان تقویت کرد و بارور نمود. اراده قوی و بینش و دانش، آرمان‌گرایی، دل پاک و سرشار از ایمان، شاخص نوجوان انقلاب است. صحیفه دفاع مقدس، لبریز از این روح‌های بلند و اراده‌های ناب است. شهید فهمیده نماد آن است. «شهید موسوی» نوجوانی 12-13 ساله‌ای که قبل از همه‌پرسی جمهوری اسلامی با منطق و بیان رسا، اراده و اعتماد به نفس مثال‌زدنی، اطلاعات علمی مناسب، از دیدگاه خود در تحقق نظام اسلامی سخن گفت و جوانی دیگر که رجال مارکسیست آن روز را به مناظره طلبید، قطعاً از حافظه شاهدان و ناظران محو نشده است.


در دوران انقلاب و در تظاهرات فراگیر و عظیم مردمی در قبل از «فرار شاه» به یاد دارم، در تجمعاتی که در مساجد می‌شد، گفتگوی جوانان دانش‌‌آموز (راهنمایی) در نقل اقوال مراجع عظام در خصوص شهید شناختن، قربانیان این انقلاب اسلامی بود که نشان از عمق باور و ایمان الهی آنان به این راه و روش داشت. البته به همین علت است که دشمن نیز این دلهای پاک را هدف قرار می دهد.


امام عزیز ما که رضوان خداوند بر او باد، در وصیت‌نامه خود با کمال عشق و دلسوزی گروه جوانانی را که طعمه دشمنان شده‌اند، نصیحت می‌فرمایند و متذکر می‌شوند که شما این نوشته را قبل از مرگ من نمی‌خوانید، ممکن است پس از من بخوانید در آن وقت من نزد شما نیستم که بخواهم به نفع خود و جلب نظرتان برای کسب مقام و قدرتی با قلبهای جوان شما بازی ‌کنم.


این دیدگاه که تعالی بخش جوانان و دلسوزی پیامبر گونه برای ارتقای انسان است، با نگاه مبتنی بر خوش‌بینی به آنان آمیخته است. لذا تصریح فرمودند: «من برای آنکه شما جوانان شایسته‌ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید» یکی از انتقادات امام نسبت به نظام تربیتی، سیاسی طاغوت این بود که جوانان را از مداخله در مقدرات مملکت بازداشتند: «یک کارهای مهمی اینها کردند، برای اینکه طبقه جوان هر چه هست این را مشغول کنند به خودشان و نگذارند که آنها در مقدرات مملکت دخالت کنند.»


امام اعتمادش و اتکایش بر این جوانان بوده است. ما اگر از مسئولیت خویش برای تربیت و آموزش و فراهم نمودن بستر رشد آنان برنیاییم، حق نداریم که آنان را از حقوق خود محروم کنیم یا اگر تحمل نظر و دیدگاه آنان را نداریم چرا بستر تصمیم گیری سیاسی را می‌خشکانیم؟ به هر حال آنان از حق خود برای بهره‌مندی و اجرای حق برخوردارند و به اصطلاح حق استیفا دارند. عدم رشد را قانونگذار بعد از بلوغ نپذیرفته است. برای سن 18 سالگی به مثابه اماره رشد هیچ دلیل علمی یا مدرک شرعی وجود ندارد. امروز دانش‌آموزان ما در بسیاری از صحنه‌های علمی، هنری، ادبی درخشیده‌اند. هر چه بلوغ سیاسی آنان را زودتر باور کنیم، آرمانگرایی و پاکی جوانانه را در بنیان تصمیمات سیاسی کشور وارد کرده و سرمایه انسانی ما سریعتر به باروری می‌نشیند و هر چه زمان بلوغ سیاسی و اجتماعی را به تأخیر بیندازیم - اگر چه این تأخیر در واقعیت تحقق نمی‌یابد -بن‌‌بست نهادن پیش روی آنان است و اگر هم تحقق بیاید، نتیجه‌اش تأخیر در باروری نیروی انسانی در عرصه جامعه است. قریب چهار میلیون نفر نوجوان، انتظار همگرایی داشتند. در حقیقت اصول‌گرایان، این اصل انقلاب را تعطیل کردند و بار دگر به تابوی 18 تن دادند، و منتظر باشند که این پایه، یک حرکت سکولاریستی را در بقیه عرصه‌ها پایه‌گذاری کند.


من نه از رأی این جوانان مطلعم و نه حدس می‌زنم، و نه انگیزه‌ای برای بازی با آن دارم. بلکه با برخورداری از یک مبنای اعتقادی و همراه با تجربه‌ای تاریخی و مثبت، وظیفه خود می‌دانم که از آن دفاع کنم. و این امر ریشه و سابقه ممتمدی دارد. در طول انقلاب همیشه در سخن گفتن با دانش‌آموزان، این را یک افتخار نظام اسلامی دانسته و این اعتماد و اعتبار را به آنان تبریک گفته‌ام. اکنون دریغ دارم که با محاسباتی حزبی و گروهی و یا با تکیه بر مشکلاتی که نوجوانان خود قربانی آن هستند، آنان را از صحنه پرنشاط سیاسی و مسئولیت‌پذیری حذف کنیم و مهر رشد نایافتگی بر پیشانی آنان بزنیم. هنوز دیر نیست. بعد از انتخابات ریاست جمهوری این کار را بکنیم.


 نوشته شده توسط هادی در دوشنبه 88/2/21 و ساعت 2:43 عصر | نظرات دیگران()
درباره خودم

هادی
هادی
شهادت هنر مردان خداست

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 28
بازدید دیروز: 2
مجموع بازدیدها: 140419
فهرست موضوعی یادداشت ها
انتخابات[4] . مکتب ایران و مکتب اسلام[3] . نابغه منوریل . نشانه های ماسونی در جام جهانی2010 . نمادهای ماسونی - مشهد مقدس! . هواپیمای جاسوسی "RQ170" . هولوکاست . یگان ویژه و ناکامی دراویش . یهود و یهود ستیزی . امام خمینی (ره) . بررسی ساختاری، یک خانواده محترم،‏ . بسیج دانشجویی . بنیاد شهید . پروژه 450 میلیون یورویی کیش . تخریب میدان انقلاب و مجسمه خروش ملت ایران . جریان یهودی سازی بازی لاکسر . حاشیه های تلخ از راهپیمایی با شکوه مردم تهران . حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به سه استفتاء . داعش،‌ عراق، تروریست . راهپیمایی روز قدس، سبزپوشان . ستارگان دو کوهه . سران فتنه - شهید . سید حسن نصراله، رفیق حریری، موساد . سیدحسن خمینی مصطفوی . سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان . شهدای اغتشاشات . شهرام جزایری و 98 میلیارد جزای نقدی . شهرداری تهران . شیخ اصلاحات . عاملین بمب گذاری حسینیه سیدالشهداء . عماد المغنیه . قبر «آمن‌هوتپ» . قربانیان ازلی . قیمت سیم کارت و خدمات، نسل سوم تلفن همراه، . کاهش خدمت سربازی . گروهک تروریستی . مشایی و جاسوسان بهایی . مشایی، عزل و نصب های اخیر، رئیس جمهور .
جستجو در صفحه

لینک دوستان
عاشق آسمونی
یا امیر المومنین روحی فداک
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
حقیقت مجازی
دکتر رحمت سخنی
آخرالزمان و منتظران ظهور
.::نهان خانه ی دل::.
منجی بشر
..::* حامیان ولایت *::..
دوازدهمین سوارسرنوشت
امام مهدی (عج)
سکوت سبز
بوی سیب
موسسه موشن کپچرشهید آوینی
سرگرمی اطلاع رسانی شمیم یاس
اصل 110، اصل ولایت فقیه
«نجوای شبانه»
رایحه ظهور به مشام می رسد! از کجاست؟
من الغریب الی الحبیب
توشه آخرت
م ح ب ت
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
منتظرالمهدی
سردار شهید آقا مهدی زین الدین
کان ذن ریو کاراته دو ایلخچی
سرود عرش
حاج رضوان
مرزداران عشق(ایران)
شقایق
در حسرت شهادت
شهید امر به معروف ونهی از منکر غلام رضا زوبونی
خورجین عشق
بر و بچه های ارزشی
سرزمین جالب و دیدنی...!!!
فاو.سرزمین رهایی
محمد شادانی
زازران همراه اخر
سلام بر عزیز دل حیدر
هامون و تفتان
دهاتی
شهید کریم برگی
وبلاگ شمیم انتظار
دو رکعت بندگی
اللهم احفظ قائدنا الامام خامنه ای
یکی بود هنوزهم هست
دوستان کهن
جانم فدای رهبر
اللهم عجل لولیک الفرج...
افکارسادات افغانستان
صراط
غلط غولوت
فرهنگی وهنری ودانشجویی
فانوس
در تمنای وصال
واحد کرانه گمنام
به نام شهیدان خدایی
عاشقان علی و فاطمه
گوی و میدان
سرای حقیقت
اذله علی المومنین اعزه علی الکافرین .آیه 54 سوره مائده
سیمرغ
واژه های نارنجی
شهید دکتر مصطفی چمران
سردار شهید حسن خرازی
پایگاه تلاوت قرآن کریم
سردارشهید کاوه
باغ سیب سارنا
گرداب
خبرگزاری افق
جهان نیوز
رجانیوز
جوان آنلاین
عشق معنوی1
گامی به سوی بصیرت
سردار شهید مهدی زین الدین
سایت تخصصی دین پژوهی و فرقه شناسی
دانشنامه دین اسلام
یادداشتهای بی تکلف
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو